Monthly Archives: august 2020

Mange startende fra Haugesund rideklubb

Våre ryttere er stadig på farten for å sanke sløyfer og videreutvikle egen ridning. Det er veldig gøy å ha en rideklubb med så høy aktivitet!

I helgen hadde vi våre dressurekvipasjer fordelt på 2 stevner. Silje Torsvik representerte klubben på distriktstevne hos Stavanger og Sola Rytterklubb. Hun deltok med 2 ulike hester og stilte til start 3 ganger og tok 3 seire! Gratulerer!

Resten av dressurgjengen var å finne på Landsstevne på Stord. 5 av våre stilte til start og 8 fine sløyfer ble med hjem til Haugesund. Fredagen tok Elise M Røed og Majlund Bouquet 1. plassen i LB med 64,091%. Det samme gjorde Tonje Henriksen Norheim og Iberico i LA med sine 58,148%.

1. plass i LA – Tonje og Iberico

Lørdag tok Erina Birkeland og Cor Leonis Z en fin 2. plass i LA med 62,222%. Hege Henriksen og Poker Face var ute å strålte i Vanskelig B med fine 61,842% og nasjonal sløyfe! Elise og Majlund Bouquet stilte lørdag i unghest for 5 åringer og fikk den flotte sum av 82,800%.

Elise og Majlund Bouquet (Betty) igang med oppvarming

Søndag fikk Tonje og Iberico 2. plass i LA med 56,563%, Elise og Majlund Bouquet fikk 81.000% i sitt program for 5 åringer og Hege Henriksen og Poker Face endte med 59,342 i VB.

Velfortjent kake til Hege Henriksen etter 2 fine program og 2 nasjonale sløyfer

Sprangekvipasjene våre tok turen til Elitestevne hos Sandnes og Jæren Rideklubb. 3 dagers stevne med mange klasser, samt Felleskjøpcup.

Mange fine runder og mye læring for våre ryttere. De er tøffe og rir stadig på nye og med krevende høyder! Under lørdagens 1.05m klinket Sarah Gregor og Basso til med en fin 3. plass av 33 startende. Søndagen sikret de seg også 2. plassen i 1.00m.

Sarah Gregor og Basso

I 1.25m tok Annette Louise Husebø Stava og Capella en flott 4. plass.

Haugesund rideklubb gratulerer alle sine ryttere med god innsats!

Hesteutstilling med stor deltakelse!

Lørdag 22. august 2020 ble det arrangert hesteutstilling på Haugesund ridesenter!

Utstillingen var en kombinertutstilling i regi av Norsk Hestesenter, og hopper og vallaker i alle aldre var invitert, i tillegg til 1- og 2-årshingster. Lokal arrangør var Njård Fjordhestlag, som hadde 30 års jubileum. Arrangementskomiteen bestod av Kristin Vinsrygg, Jan Are, Thea Nes, Judith Pedersen, Merethe Ruud Hansen og undertegnede, samtlige fra Njård Fjordhestlag.

Hele 66 hester var påmeldte, og det deltok hester fra hele Rogaland og Vestland fylke. Det ble avviklet eksteriørbedømmelse i tre ringer parallelt i utebanen, mens det foregikk bruksprøver i ridehallen. Værgudene var ikke akkurat på vår side, men været til tross, ble det et vellykket arrangement.

Kaldblodstraveren Oriola, som fikk 1. premie for sitt eksteriør og bruksegenskaper i travsporten, fikk utmerkelsen Dagens Hest. Fjordhoppa Teiglands Sikke, eid av Jan Are, ble kåret til Beste Fjordhest og fikk også tittelen Dagens Unghest.

Dagens Unghest og Beste Fjordhest: Teiglands Sikke, eid av Jan Are i Njård Fjordhestlag

Det ble også delt ut Rogalandspokal til de beste 2- og 3-års fjordhoppene, i tillegg til titler som Beste Seniormønstrer (Nina Fagerland) og Beste Juniormønstrer (Christian Nordbustad Tombre). Merethe Ruud Hansen vant tittelen for Beste Bruksprøve.

Samtlige hester mottok egen jubileumssløyfe fra Njård Fjordhestlag. I tillegg ble det delt ut en rekke gavepremier som var sponset av Dyrisk, Horse&You, Midthordland Fjordhestlag, Lena Stølås, JP Design, Felleskjøpet, Rogaland Fjordhestlag og Njård Fjordhestlag.

På vegne av arrangementskomiteen vil jeg gjerne takke sponsorer, og alle som hjalp til under utstillingen! En stor takk rettes til Janne Seilen (Osterøy Fjordhestlag) som bidro med fantastisk speakerjobb under arrangementet. Videre er det på sin plass å rette en stor takk til Haugesund rideklubb for lån av fasiliteter, horving av baner, kaféorganisering, og god hjelp i forbindelse med planlegging og tilrettelegging!

På vegne av arrangementskomiteen,
Monica Bringedal.