Hesteutstilling med stor deltakelse!

Lørdag 22. august 2020 ble det arrangert hesteutstilling på Haugesund ridesenter!

Utstillingen var en kombinertutstilling i regi av Norsk Hestesenter, og hopper og vallaker i alle aldre var invitert, i tillegg til 1- og 2-årshingster. Lokal arrangør var Njård Fjordhestlag, som hadde 30 års jubileum. Arrangementskomiteen bestod av Kristin Vinsrygg, Jan Are, Thea Nes, Judith Pedersen, Merethe Ruud Hansen og undertegnede, samtlige fra Njård Fjordhestlag.

Hele 66 hester var påmeldte, og det deltok hester fra hele Rogaland og Vestland fylke. Det ble avviklet eksteriørbedømmelse i tre ringer parallelt i utebanen, mens det foregikk bruksprøver i ridehallen. Værgudene var ikke akkurat på vår side, men været til tross, ble det et vellykket arrangement.

Kaldblodstraveren Oriola, som fikk 1. premie for sitt eksteriør og bruksegenskaper i travsporten, fikk utmerkelsen Dagens Hest. Fjordhoppa Teiglands Sikke, eid av Jan Are, ble kåret til Beste Fjordhest og fikk også tittelen Dagens Unghest.

Dagens Unghest og Beste Fjordhest: Teiglands Sikke, eid av Jan Are i Njård Fjordhestlag

Det ble også delt ut Rogalandspokal til de beste 2- og 3-års fjordhoppene, i tillegg til titler som Beste Seniormønstrer (Nina Fagerland) og Beste Juniormønstrer (Christian Nordbustad Tombre). Merethe Ruud Hansen vant tittelen for Beste Bruksprøve.

Samtlige hester mottok egen jubileumssløyfe fra Njård Fjordhestlag. I tillegg ble det delt ut en rekke gavepremier som var sponset av Dyrisk, Horse&You, Midthordland Fjordhestlag, Lena Stølås, JP Design, Felleskjøpet, Rogaland Fjordhestlag og Njård Fjordhestlag.

På vegne av arrangementskomiteen vil jeg gjerne takke sponsorer, og alle som hjalp til under utstillingen! En stor takk rettes til Janne Seilen (Osterøy Fjordhestlag) som bidro med fantastisk speakerjobb under arrangementet. Videre er det på sin plass å rette en stor takk til Haugesund rideklubb for lån av fasiliteter, horving av baner, kaféorganisering, og god hjelp i forbindelse med planlegging og tilrettelegging!

På vegne av arrangementskomiteen,
Monica Bringedal.

Ringene, fredag kveld