Monthly Archives: september 2020

6 sprangekvipasjer på helgetur til Kristiansand

Sprangekvipasjene til Haugesund Rideklubb ligger ikke på latsiden. I helgen reiste 6 hester, med ryttere og støtteapparat, til landsstevne hos Kristiansand og Søgne rideklubb. Veldig kjekt å se hvor gøy de har det sammen på tur. Dette er også lærerikt for både hester og ryttere, som får oppleve ulike arenaer og ulike baner. Lover godt for fremtiden!

Haugesund Rideklubb sine deltakere

Høydepunktene fra helgen var nok 2 flotte plasseringer til Marie Haukås og Sidsel. Fredagen fikk de med seg en fin 2. plass i 1.00m og søndagen klinket de til med 3. plass i 1.05m. Begge rundene feilfri!

Marie Haukås og fine Sidsel

Ida Sund Sollid og Glooming fikk også en velfortjent sløyfe for sin 8. plass under lørdagens 1.10m. De var feilfri i fase 1.

Ida og Glooming i høyt svev!

Alle øvrige resultater er å finne på Equipe. Haugesund Rideklubb gratulerer med plasseringer!

Velkommen hjem fra et flott Norgesmesterskap

I helgen fikk 2 av Haugesund Rideklubbs dressurjenter oppleve NM individuelt i dressur. Arrangøren var Gjøvik rytterklubb og mesterskapet ble avholdt på vakre GRK Arena. Et flott arrangement på alle måter!

Benedicte E Staalesen /Danisco for U og Silje B Krakk /Mr. Magic

Silje og Mr. Magic deltok i sitt første individuelle NM og stilte i kategorien Ponni Kat 1, sammen med 27 andre ekvipasjer. Litt slitne og spente i fredagens første avdeling, men et jevnt ridd program. Lørdagen viste de bedre flyt og klarte med det å sikre seg en plass i søndagens kür-finale! Finaledagen ble selvsagt filmet fra flere kanter og den ene kameramannen stod skremmende plassert for flere av deltakerne. Dermed ble det litt vel skummelt og litt ufortjente feil for Silje og ‘Moppel’. Likevel en flott individuell debut i Norgesmesterskap for Silje og Moppel! Sammenlagt endte de nr 11 i årets mesterskap.

Benedicte med sin flotte 3. plass sløyfe fra fredagens 1. avd for Juniorer

Benedicte har tidligere 3 NM som ponnirytter bak seg. I år er første året som junior og på ny hest. For Benedicte og Danisco for U ble fredagen høydepunktet. En super 3. plass individuelt under 1. avdeling for Junior, med 26 ekvipasjer i klassen. De har kun hatt 4 stevner sammen på dette nivået, så det var riktig gøy å se at de er på riktig vei. Lørdagen var ‘Dennis’ noe mer tent og ble dessverre for sterk inne på arenaen. Slikt koster mye i denne grenen. Totalt sett ble første individuelle Norgesmesterskap som Junior en god opplevelse og veldig lærerik for Benedicte og Dennis. Sammenlagt endte de nr 15 i mesterskapet.

Silje og Moppel i aksjon under kürfinalen søndag
Benedicte og Dennis under fredagens 1. avdeling for Juniorer
Benedicte og Silje – flotte representanter for dressursporten i Norge og begge i Norges Rytterforbunds satsningsgruppe 2020